Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Mert a népirtásnak nem az egyetlen for­mája a tarkón lövés
  2012-02-10 15:34:04, péntek
 
  Katyin

2008. április 25. péntek, 17:12 Magyar Fórum


"Mert a népirtásnak nem az egyetlen for­mája a tarkón lövés. A mai, a demokrácia köntösébe öltöztetett népirtás, amelybe beletartozik a tarkónlövéses módszer diszk­rét elutasítása is, felelősségre vonás nélkül természetesen sokkal hatékonyabb, noha bizonyos értelemben lassúbb (.....) Az államformával és a kiszol­gáló kormánnyal sem kell törődni, sőt zűr­zavart kell teremteni, álproblémákat kell bedobni, hogy teljen az idő. Közben fel kell építeni az új országbirtoklók ottho­nait, őrzött lakóparkjait a kiszemelt helye­ken. A nép már pusztul magától és csak annyi marad belőle, amennyi cselédre szükség van (......) A Nyugat ma is tudja, mi folyik Magyar­országon, s ami történik, miért és minek érdekébén történik. Éppen olyan jóváha­gyó szövetségese Magyarország megszál­lásának, mint amilyen hálatelt szívvel fo­gadta el Sztálin mérhetetlen emberáldoza­tát a háborúban és a gulágjait a hátország­ban, s a bődületes katyini hazugságot.

Andrzej Wajda 82 éves korára ismét világ­ra szóló igazságot mondott ki a legmaga­sabb, örökérvényű realizmussal. Katyin cí­mű filmjét Budapesten, az Uránia kister­mében vetítik, feliratozva. A szinkronizá­lás hiánya ma már gátolja a szélesebb kö­zönséghez való elérést, a művet egyelőre egyik nagy nézettségű tévécsatorna sem tűzte műsorára, a Duna kivételével. A katyini erdőben, Szmolenszk körzetében, 1941-ben Sztálin parancsára a szovjetek 20 ezer lengyel katonatisztet, értelmiségit lőt­tek tarkón és temettek buldózerrel megá­sott tömegsírba. Aki ezt a több mint hat­van éve megtörtént gaztettet a G-7 és ki­bővített változata, a G-8 exkluzív, St. Moritz-i világában, a 2001. szeptember 11-e óta kibontakozott antiterrorista világrend­ben elő meri venni, az szembetalálja magát a liberalizmus, az új gyarmatosítás és a megbénításra lekonvergenciázott hatal­makkal.

Katyin szelleme tovább él. Ahol nem lövik tarkón az elfogott értelmiséget, ott azt kell ünnepelni, hogy a puszta életét meghagyják, de minden lehetőséget el­vesznek tőle. Ahol tarkón lövik, ott arról kell beszélni, hogy ő maga volt az oka. Pa­lesztinnak, muszlimnak született.

De beszéljünk előbb magáról a filmről. Aligha volt drámaibb helyzete az európai történelemnek, mint az 1939-es Lengyel­országé. A történet Krakkó felett, a Visz­tula hídján kezdődik, A hídra kelet felől özönlik a menekültáradat: bejöttek az oro­szok. De nyugat felől is szaladnák a lengyelek, mert oda pedig a németek törtek be. Találkoznak, egymásba rohannak.

A lengyel csapdát 1920-ban Versailles-ban állították fel, amikor a nyugati hatal­mak Németország tönkretételének céljától vezérelve olyan lengyel határokat szabtak, amelyek németeket helyeztek lengyel fennhatóság alá, de ezért keleten olyan terüle­teket ragasztottak hozzá, amelyekre az oroszok is igényt tartottak. Az ősi, de még­is új lengyel állam így a nyugati hatalmak védnökségére szorult. A németektől szük­ségképpen tartva és szorongattatva, de nyilvánvalóan antibolsevista politikával kezdte meg demokratikus életét. Lengyel­ország sérthetetlenségéért Anglia és Fran­ciaország kezességet vállalt, de 1939-ben, amikor a németek lerohanták, semmit nem tett, s tétlenül nézte, hogy későbbi szövetségese, Sztálin, a németekkel egyide­jűleg kihasítja a maga darabját Lengyelor­szágból.

Soha sehol ennyire félreérthetetlenül semmi nem mutatta Közép-Európa képte­len helyzetét, két tűz közötti voltát, mint az 1939-es lengyel. A satuba fogott ország létezése első percétől kezdve keresi a maga modus vivendijét, igyekszik békében len­ni a Hitler által lázított német kisebb­séggel, együtt élni a rengeteg zsidóval, akik félnek a németektől, kivándorolnak Ame­rikába, de szoronganak az orosz bolsevi­koktól is, akiknek rendszerét nagy részben oroszországi és amerikai testvéreik hozták létre. A lengyel nemesek bíznak a nyugati garanciákban és abban a tényben, hogy nem akartak rosszat senkinek.

A család, amelynek történetét a film el­beszéli, krakkói. A nagyapa a Jagelló Egye­tem tanára. A németek első dolga, hogy az egyetemet betiltsák. A tanári kart - valami Miller vagy Müller -, a náci helytartó de­portálja. Még német fennhatóság alatt él Krakkó, amikor egy kis fadobozban meg­jön egy urna Bergen-Belsenből, vagy egy másik koncentrációs táborból, s a vele együtt küldött levél arról tudatja sajnálat­tal a hozzátartozót, hogy a professzor szív­bajban elhunyt. A postás, aki a csomagot kikézbesíti - nyilván nem az egyetlent -, nem fogad el borravalót. A keletre elhurcolt fiúról azonban nincs hír. csak a vakre-mény, hogy él. Csak a szív tudja a maga megfoghatatlan üzenetfelfogó képességé­vel, hogy már nem. Az ész még remény­kedik. S végül eljön a megbizonyosodás ideje is. Még nincs vége a háborúnak, még a németek az urak Krakkóban, amikor megtalálják a tömegsírokat. Napokon át olvassák fel a hősi halottak neveit a holt­testük mellett a nyakukban megtalált azo­nosítók alapján. Neveket, illetőségeket, életkorokat és foglalkozásokat hallunk a főtérre kihelyezett hangszóróból, és a la­pok is közlik a névsorokat. De akad, aki­nek a neve nem hangzik el és ez újabb vak­reményre jogosít.

Ó, hogy hányszor élte át ezt a vakre­ményre szorított Közép-Európa. A tavaly­előtti levelében még jól volt, a lágerélet ne­héz, a robot fárasztó, az ő szervezete azon­ban erős, látták, él. Élnie kell. És közben tarkón lőtték. A szenvtelenül végrehajtott tömeges kivégzés elviselhetetlen látlelet a sztálini, keleti kegyetlenségről, amelyet most az amerikai és izraeli kegyetlenségek sem írnak felül. A szovjet gulág, ahogyan azt Szolzsenyicin és a magyar Rózsás János feltárta, az emberi élet értékét nullára szál­lította le és letagadta és tagadja ma is. A német és a nyugati változat - iraki börtön, palesztin mecset, Auschwitz, Birkenau, Guantanamo - semmivel sem különb, de már lehetetlen letagadni.

Katyin azonban, mint jelenség, a gulággal együtt még nincs a helyére téve. 1944-45-ben a lengyel felszabadulás után nem volt szabad Katyinról beszélni. A győztes szovjetek kihirdették, hogy a németek kö­vették el a gaztettet, és aki ellentmondott, azt letartóztatták. Egy rendszert építettek fel a hazugság-elfogadására. Még egy ma­gyar professzort is, akit az exhumáló bi­zottságba kiküldtek, és aki a bűntett 1941-es eredetére, vagyis a terület szovjet bir­toklásának idejére tette az elkövetés idejét, meghurcoltak és kitagadták az Akadémiáról.

A lengyel kommunista rendszer, miként a többi közép-európai is, a történelemha­misításra épült fel. A legnagyobb gaztet­teket is felszabadításként kellett elfogad­ni. A film talán legnagyobb érdeme, ahogyan bemutatja a történelemhamisítást elfogadó, abba beleilleszkedő rétegeket, sorsokat, a haszonélvezőktől, az ,,élni kell" filozófiáját vallókon át azokig, akik azt hiszik, kívül helyezkedhetnek a gazságon, élhetnek maguknak, s azokig a kevesekig, akik semmilyen kényszer hatására nem alkusznak meg az igazságtalansággal. Sor­suk börtön és halál.

Mi, magyarok, 1956-ban, 57-ben kaptuk meg a második leckét a szovjet bolsevista temetkezési módszerből, és aztán évtize­dekig az életvezetésiből, amikor azok ural­kodtak rajtunk, és azok álltak be a hely­tartóság pártbizottságaiba, Munkásőrsé­gébe, bankvezetéseibe és kulturális kiszolgálóságába, akik ezt a hazugságot elfogad­ták. A sortüzekkel együtt. Ma ők vagy libe­rálisok, vagy szocialisták, de utódaik min­denképpen hatalmon vannak. A pénz ná­luk van, rendelkeznek és döntenek sor­sunk felől. Többek közt afelől is, hogy le­het-e, kell-e szinkronizálni Wajda filmjét, hogy eljusson sok emberhez, és döntenek afelől is, hogy kell-e, lehet-e tanítani Katyint az iskolákban, és főként arról, hogy lehet-e, szabad-e védekezni a nem-tarkónlövéses embertelenség ellen.

Mert a népirtásnak nem az egyetlen for­mája a tarkón lövés. A mai, a demokrácia köntösébe öltöztetett népirtás, amelybe beletartozik a tarkónlövéses módszer diszk­rét elutasítása is, felelősségre vonás nélkül természetesen sokkal hatékonyabb, noha bizonyos értelemben lassúbb. Mindenek­előtt azt kell elérni, hogy a célba vett nem­zet váljék képtelenné a védekezésre, és úgy­szólván ne vegye észre, mi történik vele. A nemzeti öntudatára kell végze|es csapá­sokat mérni. Cselekvési és önszerveződési képességeit kell kimetszeni pontos sakter-vágásokkal. Olyan kormányokat kell a nyakukba segíteni, amelyek nem tudják, nem is akarják vezetni az országot, min­dent olcsón elherdálnak és lopnak. Hitel­felvételre és végső eladósodásra kell kény­szeríteni a kiszemelt ország társadalmát. Amikor már a felvett hitelek kamatait sem tudják megtermelni, mert már jóformán nincs is saját termelőeszközük, akkor a do­log, a megszállás a befejezéséhez közele­dik, akkor a tehetetlenség érzése eluralko­dik, és a sokaság beletörődik változhatat­lan sorsába. Az államformával és a kiszol­gáló kormánnyal sem kell törődni, sőt zűr­zavart kell teremteni, álproblémákat kell bedobni, hogy teljen az idő. Közben fel kell építeni az új országbirtoklók ottho­nait, őrzött lakóparkjait a kiszemelt helye­ken. A nép már pusztul magától és csak annyi marad belőle, amennyi cselédre szükség van.

Az ország átnevezésére nincs szükség. Marad Magyar Köztársaság akkor is, ami­kor már a nyelv sem bizonyítja a magyar­ságát és a kultúra főként nem. Időnként könnyítéseket kell adni, hogy az olcsó munkáskéz azért teljesen el ne fogyjon. A kormányokat cserélgetni kell, de minde­gyiknek tudnia kell a határokat. Olyan kormány semmilyen pártból, semmilyen összetételben nem kerülhet hatalomra, amely előzetesen nem adott garanciát a betelepülés eltűrésére, és a származásuk és egykori áldozatvoltuk miatt privilegizál­tak kiváltságainak meghagyására, és ame­lyik le akarná állítani a kulturális népir­tást, avagy uram bocsa', őrizné a magyar kultúrát. Most azonban olyan határhoz érkeztünk, amikor a gyors és határozott cselekvés megakadályozhatja őket céljuk elérésében.

Ezért tehát nemcsak a kormányt kell fel­váltani, hanem az egész rendszert kell megszüntetni, és a betelepülőkkel állan­dóan kiegészülő gyarmatosító, kiszolgáló burzsoázia egész uralmának kell véget vetni.

Előbb a kormány, aztán a rendszer. A kormányt azonnal, a rendszert elszántan, fokról fokra, az egész magyar nemzet be­vonásával.

A lengyel tisztek Wajda filmjében a ,,Mi­atyánkot" morzsolva léptek a kivégzőosztag elé és a tömegsír szélére. A lengyelséget a hite tette minden satuba fogottság elle­nére Európa egyik számottevő hátalmává. A lengyelek ma sincsenek megtörve, mert van hitük. Ellenállnak a Nyugat hamis lát­szatainak és az orosz nyomásnak, még mindig nem fogyatkoznak, ámbár már sok jele van annak, hogy a hamis nyugati élet­forma, a hitetlenség beférkőzött közéjük is és belakják a számukra rendelt földet. Ezt a filmet csak Lengyelhonban es csak len­gyelül lehetett megcsinálni. A többi nép még adósa magának a történelmi elszámo­lásnak.

A háború végére mindenki tudta Nyuga­ton, mi s hogyan történt Katyinban. A nürnbergi perben, a háborús főbűnösök perében Visinszkij, a szovjet főügyész jegy­zéket terjesztett a bíróság elé azoknak a kérdéseknek a megjelölésével, amelyeket sem a vádlottak, sem a védőik nem érint­hetnek, amelyekre beléjük kell folytani a szót. Ebben a balti államok szovjet meg­szállása és Katyin is szerepelt. Jackson, az amerikai főbíró helyt adott az óvásnak. Ugyanakkor német katonatiszteket még 1946-ban is végeztek ki Leningrádban a katyini mészárlásokért. Dávid Irvinget pe­dig, aki megírta az igazat a nürnbergi per­ről, a szabad, demokratikus Ausztriában börtönbe vetették.

A Nyugat ma is tudja, mi folyik Magyar­országon, s ami történik, miért és minek érdekébén történik. Éppen olyan jóváha­gyó szövetségese Magyarország megszál­lásának, mint amilyen hálatelt szívvel fo­gadta el Sztálin mérhetetlen emberáldoza­tát a háborúban és a gulágjait a hátország­ban, s a bődületes katyini hazugságot.



Magunkra vagyunk utalva, de ez csak addig rémületes, amíg tudomásul nem vet­tük. Az ,,Egyedül vagyunk" Széchenyi István-i öntudata erőforrás, bátorság és mél­tóság. Wajda Katyinját minden magyar­nak, öregnek és különösen fiatalnak látnia kellene, hogy mi is felébredjünk és meg­maradjunk.



Csurka István

http://magyarsors.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=2078%3A katyin&catid=32%3Apublicisztika&Itemid=118
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: kiszolgálóságába, haszonélvezőktől, katonatiszteket, termelőeszközük, elviselhetetlen, életvezetésiből, foglalkozásokat, kegyetlenségről, helyezkedhetnek, országbirtoklók, tönkretételének, bankvezetéseibe, megbizonyosodás, apublicisztika, antiterrorista, megjelölésével, kegyetlenségek, kiváltságainak, antibolsevista, szorongattatva, beleilleszkedő, mészárlásokért, letartóztatták, önszerveződési, menekültáradat, betelepülőkkel, szinkronizálni, megfoghatatlan, kivégzőosztag, embertelenség, tarkónlövéses, illetőségeket, álproblémákat, szolzsenyicin, ellentmondott, áldozatvoltuk, egyetlen for­mája, tarkón lövés, demokrácia köntösébe, tarkónlövéses módszer, kiszol­gáló kormánnyal, kiszemelt helye­ken, bődületes katyini, szinkronizá­lás hiánya, szélesebb kö­zönséghez, művet egyelőre, katyini erdőben, több mint, szembetalálja magát, elfogott értelmiséget, puszta életét, európai történelemnek, Magyar Fórum, Andrzej Wajda, Jagelló Egye­tem, Rózsás János, Marad Magyar Köztársaság, Dávid Irvinget, Széchenyi István-i, Wajda Katyinját, Csurka István,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
képre írva  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Minden szülő a lényével nevel.  Ázzal aki csak szép  György napra  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Mosolyogtál már ma?  Beney Zsuzsa - Sirató  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Pocsai Piroska - NE SIESS!  Facebookon kaptam  Emberként automatikusan értéke...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az Európai Unió is foglalkozik...  Facebookon kaptam  Bizonyos kulturális szint nélk...  Nehezen engedem  Föld napja április 22  Gaál Viktor gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gondolatok az életről és szere...  Facebookon kaptam  A fák lelke  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Búzaszentelés  Facebookon kaptam Gizike bar...  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Irgalom és ítélet  György napra  Bella István: Zsoltár  Messziről jött ember  Ahogy emelkedik a rezgés...  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Alakot vált...  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Álom  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A föld szépségéért  Facebookon kaptam  Gárdonyi Géza - Április végén  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Mindenünk, amink van, amit sze...  Facebookon kaptam  Volt egy...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ma  Muratáj  Facebookon kaptam  Idézetek a barátságról  Facebookon kaptam  Emberként automatikusan értéke...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam Gizike bar...  Beney Zsuzsa - Sirató  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 23  Facebookon kaptam  Az Európai Unió is foglalkozik...  Facebookon kaptam  Muratáj  Messziről jött ember  Zilahy Lajos gondolata  Becsüld meg azt amid van,...  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egyszerűen  Környezetvédelem  Facebookon kaptam  William Shakespeare idézet  Szép estét  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Ünnepelj csak  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Környezetvédelem 
Bejegyzés Címkék
egyetlen for­mája, tarkón lövés, demokrácia köntösébe, tarkónlövéses módszer, kiszol­gáló kormánnyal, kiszemelt helye­ken, bődületes katyini, szinkronizá­lás hiánya, szélesebb kö­zönséghez, művet egyelőre, katyini erdőben, több mint, szembetalálja magát, elfogott értelmiséget, puszta életét, európai történelemnek, 1939-es Lengyel­országé, történet Krakkó, hídra kelet, németek törtek, lengyel csapdát, nyugati hatal­mak, nyugati hatalmak, németektől szük­ségképpen, németek lerohanták, németekkel egyide­jűleg, maga darabját, 1939-es lengyel, satuba fogott, maga modus, rengeteg zsidóval, orosz bolsevi­koktól, lengyel nemesek, nyugati garanciákban, film el­beszéli, németek első, egyetemet betiltsák, tanári kart, náci helytartó, urna Bergen-Belsenből, másik koncentrációs, vele együtt, professzor szív­bajban, csomagot kikézbesíti, keletre elhurcolt, szív tudja, maga megfoghatatlan, megbizonyosodás ideje, urak Krakkóban, hősi halottak, holt­testük mellett, nyakukban megtalált, főtérre kihelyezett, vakre­ményre szorított, tavaly­előtti levelében, lágerélet ne­héz, robot fárasztó, szenvtelenül végrehajtott, szovjet gulág, magyar Rózsás, emberi élet, nyugati változat, gulággal együtt, helyére téve, lengyel felszabadulás, győztes szovjetek, németek kö­vették, rendszert építettek, ma­gyar professzort, exhumáló bi­zottságba, bűntett 1941-es, terület szovjet, elkövetés idejét, lengyel kommunista, többi közép-európai, legnagyobb gaztet­teket, film talán, második leckét, szovjet bolsevista, hely­tartóság pártbizottságaiba, hazugságot elfogad­ták, sortüzekkel együtt, pénz ná­luk, nem-tarkónlövéses embertelenség, célba vett, nemzeti öntudatára, nyakukba segíteni, kiszemelt ország, felvett hitelek, befejezéséhez közele­dik, tehetetlenség érzése, sokaság beletörődik, ország átnevezésére, kultúra főként, olcsó munkáskéz, kormányokat cserélgetni, betelepülés eltűrésére, kulturális népir­tást, magyar kultúrát, kormányt kell, egész rendszert, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3451
  • e Hét: 17681
  • e Hónap: 28792
  • e Év: 182288
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.